Behandlingstyper:

Behandlingen foregår hovedsaligt med akupunkturnåle, men der vil i nogle tilfælde blive suppleret med cupping, moxa, Gua Sha eller TDP lampe.


Akupunktur:

Akupunkturen kommer fra Kina og er en behandlingsmetode der går 4000 år tilbage.

Filosofien bag akupunkturen er, at mennesket styres af vekselspillet mellem Yin og Yang. Er disse i balance, er man sund og rask. Ubalance giver gener og/eller sygdomme.

Akupunkturen bygger på en menneskeopfattelse, hvor man ser på det hele menneske og ikke kun som et symptom der skal behandles.

Selve behandlingen foregår ved, at der stikkes sterile tynde nåle ned i akupunkturpunkter. Ved stimuleringen af et akupunkturpunkt påvirkes livsenergien og på den måde genoprettes ubalancer.

Akupunktur kan anvendes til en lang række lidelser og gener: Se under Akupunktur.Cupping:

Cupping er en metode hvor en kop (lille beholder) sættes på huden og suges fast med undertryk. Den bliver enten siddende på stedet eller anvendes som massage.

Ifølge ICD 10 (International Classification of Diseases) kan Cupping bruges til bl.a. smerter i muskler, lænd, skulder og knæ, iskias smerter, tennisalbue, menstruations smerter.
Moxa:

Moxa er en varmeterapi med urter.

Moxa anvendes bl.a. til stive fingre, spring finger, kolde fingre, styrkelse af immunforsvaret og menstruationssmerter.
Gua Sha:

Gua Sha er en skrabe metode, hvor der med et spatelligende redskab køres hen over huden.

Gua Sha kan bla anvendes til nakke/skuldersmerter, forkølelse, træthed og stivhed i muskler
TDP-lampe:

TDP = Bio Spektrum Lampe

Du mærker behandlingen som en behagelig varme, der kommer fra en lampe, der vil varme dig i en afstand af 25–40 cm.

TDP – lampen kan bruges til bl.a. hælspore, knoglebrud, blærebetændelse, seneskedebetændelse, rheumatoid arthritis, årebetændelse, menstruationsbesvær og bækkenløsning.